ja och nej

Imorn ska tjejerna vara hos farmorn medans jag åker till sjukgymnasten med mitt knä. Jippijay sa dom, hos farmor får man ALLTID glass. Nja inte alltid kanske sa jag. Nä sa Lillie, ibland säger farmor ja då får man det och ibland säger farmor nej, då får man inte det... jaha så hon förstår alltså innebörden av ja och nej?!?

väntan i vabruari

Vi väntar på att spelpjäsen ska komma ut - och att alla ska bli feberfria. Tack vare snälla svärmor och att maken jobbat eftermiddag har vi inte behövt vabba fast Lillie varit hemma hela veckan. Igår hade vi meandivisning här hemma och jag köpte lite fina kläder till oss. Fulfart mot fredag och helg, den sista i februari. Vart tar tiden vägen???

Lillie på sjukhus

Igår satte Lillie en spelpjäs i halsen. Vi märkte att hon försökte hosta o kippade efter luft. Vände henne neråt och dunkade på rygg och rumpa, ingenting hjälper och vi får panik. Ring 112 ropar jag och Micke säger hon måste andas först, han stoppar fingrarna i halsen på henne och känner pjäsen men den glider ner. Hon kräks på hallmattan, vidare in i badrummet, kräks blodblandat. Medans micke ringer ambulansen kräks hon mer blod, men hon andas, gråter och ropar att hon vill inte... efter 3 min är 2 ambulanser på plats och 4 personer kommer springande upp i trapphuset, verkar lättade att Lillie andas. Dom kollar henne frågar vad som hänt sen får Lillie och jag åka med i ambulansen. På akuten träffar vi sköterskor och läkare som lyssnar på lungor och andning hon får prova dricka vatten och tar blodprov. Det bestämms att Lillie ska få stanna för observation och sova på barnavd då hon kräkts blod för att se blodvärden och så att hon inte får infektion. Lillie hade 38 på morgonen innan detta hände och sen på avd får hon febertopp och vi får ligga på infektionsavd. Lillie var superduktig, sa inte ett ord då dom stack i fingret och tog blod, låg helt still då dom kollade puls och blodtryck. Hon var trött och tagen men piggade på sig efter middag 16.30 (innan åt hon frukost 8.30 som hon kräktes upp) Hon sov hela natten, värre med mig som vaknade titt som tätt, av sköterskorna som kom och tittade till och av mardrömmar. Lillie vaknade pigg idag och försöker ta igen spring och trots hon missade igår när hon var så lugn. Vi fick åka hem för alla prover såg bra ut men ska hålla koll på bajset och hoppas att spelpjäsen kommer ut där! Hoppas verkligen vi aldrig behöver vara med om detta igen! Nu när man börjar landa lite och orkar tänka på vad som skulle kunna hänt. Är väldigt tacksam för bra hjälp och bemötande både från ambulans, akuten och barnavdelningen.

Vabruari

Jajemen, vabbandet är igång. Vaknar natten till tisdag av att Jensine kommit till våran säng och känns febrig, efter en stund säger hon att hon mår illa och tror hon måste kräkas. Då reagerar jag på mindre en en mikrosekund och uppfinnr en ny os-gren. 5 meter sprint till toaletten med kräkande barn... ni vet ibland får man kräks i händerna men tror jag tog guld där. Gav ipren och bäddade ner barnet, tvättade, spritade och åt vitpeppar innan jag försökte sova. Var bara "feberkräk" och nu är hon feberfri. Denna vecka gick ju foooort. Fredag imorn och alla♥ dag och allt... Fast jag ska ju på "trollkarlen från oz" glada hudik teatern. Maken får fredagsmysa själv. (Med sin 50" tv å netflix )

Kalasat

Nu är det dags att natta efter dagen övningar. Började sex imorse när barnen vaknade, ändå höll dom ut till närmre 22... Var full fart med bus med kusinerna, fika, tacos, fiskdamm sen mello, chips och mera godis. Hoppas på sovmorgon imorn och att mitt knä känns bättre... Känns bra att barnkalaset är nästa helg och inte typ imorn... För övrigt var Ellen bäst på mellon!

RSS 2.0