samtal om döden

Allt och inget diskuteras vid nattning. Ikväll var det döden som avhandlades. Jensine -jag vill inte dö mamma. jag -alla människor dör förr eller senare om dom blir gamla eller sjuka. Jensine -men mamma om man dör kanske man hamnar i nån mage och föds som en bebis,en flicka eller pojke varannan gång också går det runt hela tiden. Jag -ja kanske det, det är det ingen som vet. Jensine -mamma jag vill inte att du ska dö. Jag -nej det vill inte jag heller -nä för då skulle jag bli jätteledsen sa Jensine. Gullunge. Helgerna går snabbt, idag var det studsmatta montering i stugan - lite krattning hann vi också med. Igår badade vi i Söderhamn med morfarn. Ny vecka föräldramöte med angående förskoleklassstart eller lekis som det hette på min tid eller 6års, första maj! och ett besök hos sjukgymnasten med mitt knä.

roliga barn

Vi skulle berätta saga vid nattningen. Vi har börjat berätta "fylla i saga" när jag börja sen pekar på det barn som ska fylla i nästa ord. Det var en gång en (pekar på Lillie) häst (säger hon) osv... Idag ville Jensine att hela familjen skulle delta. Oj vad svårt sa jag hur ska vi kunna minnas vems tur det är att fylla i? Det brukar nämligen kunna vara ett problem i valfritt spel med turordning då medsols inte uppskattas av alla. Då sa Jensine -men mamma, jag minns ju tillochmed farmors mamma, klart jag minns vems tur det är att berätta. Ja precis. ... Lite senare satt jag på toaletten då som vanligt 3/4 av familjen var därinne Lillie rörde sig snabbt men jag var snabbare. Nära att jag fick en gratis stjärtvätt där, haha

KLÖVSJÖ!

Härliga dagar med skidåkning bastubad afterski och frossande i godis och god mat blandat med blåsigt väder isiga backar och en låååång bilfärd både dit och hem - gott och blandat alltså. Med endast en dag i backen nånsin tidigare för tjejerna var dom superduktiga. Jensine körde hela gröna slingan ner helt själv och Lillie fick koll på det där med att ploga/svänga till slut. Båda två körde skogsvägar och över hopp... En krock dom emellan och att Jensine blev påkörd där man kliver av liften var det enda som hände. Värre var det med mamman som fick ont i ett knä och träningsvärk i låren efter att ha plogat ner med fyraåring mellan skidorna. Stugan vi bodde i, 15 personer i en 14 bäddsstuga med en bastu låg alldeles bredvid afterskin nej jag menar barnbacken. Här kommer bilder!
Jensine och jag
Lillie i liften
varm choklad + minttu = sant
utsikten från vardagsrummet
underställ och ostbågar
häruppe sov Jensine
vi såg ett par renar också

RSS 2.0